Stiri IT&C

Stiri IT&C
 Stiri

Samsung lansează patch-ul pentru remedierea senzorului de amprente, pe telefoanele Galaxy S10 şi Note 10 (Telefoane mobile)

Semnalat în urmă cu o săptămână, bug-ul care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10/Note 10 cu orice amprentă primeşte deja un remediu din partea Samsung, sud-coreenii promiţând chiar o îmbunătăţire a performanţelor. Problemele apăreau la folosirea anumitor huse de protecţie din silicon, care includ şi folie pentru protecţie ecran. Realizată dintr-un material moale, care aderă de suprafaţa din sticlă a ecranului într-un mod oarecum asemănător pielii umane, folia de protecţie este detectată de senzorul biometric şi scanată în locul amprentei utilizatorului. Semnătura astfel rezultată nu aparţine atât utilizatorului, pe cât foliei permanent fixată pe suprafaţa ecranului. Drept consecinţă, la detectarea degetului este citită semnătura greşită, validarea reuşind chiar dacă este folosită amprentă unei persoane nerecunoscute. Acţionând în timp record pentru prevenirea unui dezastru de PR, Samsung a lansat un patch care ar trebui să împiedice ocolirea mecanismului de autentificare cu amprentă aplicând huse de protecţie care diminuează acurateţea senzorului biometric. Actualizarea este disponibilă pentru seriile de telefoane Galaxy Note 10, Note 10+, Galaxy S10, S10+ şi S10 5G. După instalarea noului patch, utilizatorii sunt îndrumaţi să îşi re-înregistreze toate amprentele memorate anterior, însă numai după înlăturarea oricărei folii de protecţie aplicată pe suprafaţa ecranului. Samsung precizează că notificările pentru instalarea patch-ului de securitate sunt afişate numai dacă pe dispozitivul vizat sunt memorate semnături de amprente pentru autentificare biometrică. Dacă este afişată, alerta nu poate fi îndepărtată din lista de notificări decât dând curs solicitării de instalare. Citeşte şi: Galaxy Note 11 ar putea fi primul telefon Samsung care integrează camera frontală sub suprafaţa activă a ecranului Chiar şi după aplicarea actualizărilor furnizate, Samsung nu recomandă setarea funcţiei de autentificare pe bază de amprentă în combinaţie cu folosirea huselor de protecţie care includ folie pentru ecran, precizând că acestea pot interfera în continuare cu scanarea amprentei.   (...) Cuvinte cheie: SamsungSubiecte asemănătoare:» Samsung anunţă Exynos 990, procesorul de pe Galaxy S11, şi un nou modem 5G performant» Samsung anunţă modele „Enterprise” pentru Note10, S10 şi Galaxy A care primesc update-uri oficiale timp de 4 ani» Aplicaţiile bancare încep să oprească autentificarea cu amprenta pe Galaxy S10 şi Note10» Bug-ul care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10/Note 10 cu orice amprentă ar putea fi mai grav decât părea iniţial» Samsung renunţă la Linux on DeX la mai puţin de un an de la debutul funcţieiArticol original - Samsung lansează patch-ul pentru remedierea senzorului de amprente, pe telefoanele Galaxy S10 şi Note 10, de pe site-ul go4it.ro (Citeste articolul original)

Articol din 25 Oct 2019

Sursa stire: go4it.

STIRI SIMILARE

STIRI IT&C

Bug-ul care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10/Note 10 cu orice amprentă ar putea fi mai grav decât părea iniţial (Telefoane mobile)

STIRI IT&C

Samsung confirmă un bug care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10 indiferent de amprenta memorată (Telefoane mobile)

STIRI IT&C

Aplicaţiile bancare încep să oprească autentificarea cu amprenta pe Galaxy S10 şi Note10 (Telefoane mobile)

STIRI IT&C

Samsung anunţă modele „Enterprise” pentru Note10, S10 şi Galaxy A care primesc update-uri oficiale timp de 4 ani (Telefoane mobile)

STIRI IT&C

„Satelitul” Samsung SpaceSelfie s-a prăbuşit curtea unor fermieri din SUA (Clipuri virale)