Stiri IT&C

Stiri IT&C
 Stiri

Primele detalii despre noul sistem de operare mobil Huawei. Cum se numeşte şi ce capabilităţi va oferi (Software)

Dezvoltarea sistemului de operare proprietar Huawei a fost pornită în urmă cu mai mulţi ani, însă abia acum încep să apară detalii despre acesta. Se pare că producătorul chinez ia în calcul posibilitatea în care SUA şi China nu vor ajunge prea curând la o înţelegere care să permită utilizarea sistemului de operare Android pe dispozitivele sale. Astfel, Huawei a înregistrat deja mărci înregistrate pentru numele „Huawei Ark OS” în Uniunea Europeană încă de săptămâna trecută. Compania are dreptul să folosească numele „Huawei Ark OS”, „Huawei Ark”, „Ark” şi „Ark OS” pe produsele sale în viitor. Aceasta este prima dată când aflăm despre un nume pentru sistemul de operare proprietar Huawei, până acum acesta fiind menţionat sub numele de cod „HongMeng OS”, sau „Project Z”. Nu este clar însă ce capabilităţi va oferi Ark OS. Mulţi se aşteaptă ca acesta să folosească interfaţa EMUI, însă fără baza Android dezvoltată de Google în jurul Play Services. Acesta ar putea folosi la bază AOSP (Android Open Source Project) şi ar putea fi livrat cu magazinul de aplicaţii alternativ Aptoide pre-instalat. Citeşte şi: Huawei doreşte să dezvolte un nou magazin de aplicaţii în parteneriat cu Aptoide Compatibilitatea cu aplicaţiile Android deja lansate nu ar fi afectată, însă aplicaţiile Google ar putea necesita instalare manuală din partea utilizatorilor. Dacă compania Huawei nu va fi scoasă de pe Entity List prea curând, Honor 20 Pro şi seria Huawei Mate 30 ar putea fi primele dispozitive livrate cu Ark OS. De asemenea, nu este clar dacă modelele deja lansate precum seriile P30, Mate 20 şi P20 vor fi actualizate la Ark OS, sau dacă vor rămâne „blocate” pe Android 9.0 Pie cu EMUI. Citeşte şi: Huawei răspunde la 13 întrebări. Explică modul în care vor fi afectate telefoanele Huawei de restricţiile SUA Citeşte şi: Huawei nu mai poate include slot pentru card micro SD pe telefoanele comercializate Citeşte şi: Honor 20 Pro ar putea fi prima „victimă” a restricţiilor SUA asupra Huawei. Telefonul ar putea fi amânat Citeşte şi: Două companii telecom din România confirmă că vor continua să vândă telefoane Huawei „cât timp există cerere”   (...) Cuvinte cheie: huawei, ark os, sistem de operare, android, AOSP, googleSubiecte asemănătoare:» Huawei răspunde la 13 întrebări. Explică modul în care vor fi afectate telefoanele Huawei de restricţiile SUA» Huawei nu mai poate include slot pentru card micro SD pe telefoanele comercializate» Două companii telecom din România confirmă că vor continua să vândă telefoane Huawei „cât timp există cerere”» Huawei doreşte să dezvolte un nou magazin de aplicaţii în parteneriat cu Aptoide» Compania Huawei chemată în instanţă pentru furt de secrete industriale în SUAArticol original - Primele detalii despre noul sistem de operare mobil Huawei. Cum se numeşte şi ce capabilităţi va oferi, de pe site-ul go4it.ro (Citeste articolul original)

Articol din 28 Mai 2019

Sursa stire: go4it.

STIRI SIMILARE

STIRI IT&C

Huawei oferă o fereastră de lansare pentru Ark OS. Compania nu va fi afectată de lipsa componentelor americane (Telefoane mobile)

STIRI IT&C

Huawei răspunde la 13 întrebări. Explică modul în care vor fi afectate telefoanele Huawei de restricţiile SUA (Telefoane mobile)

STIRI IT&C

Huawei a fost reintegrat în alianţele Wi-Fi, Bluetooth şi SD. Pregăteşte lansarea de noi cipuri Kirin (Telefoane mobile)

STIRI IT&C

Sistemul de operare Huawei ar putea fi numit Oak OS. Lansarea ar putea fi foarte aproape (Software)

STIRI Actualitate

Huawei lansează joi telefoanele de vârf de gamă Mate 30, dar câteva întrebări cheie rămân: ce sistem de operare vor avea și dacă se vor lansa în toată Europa