Stiri IT&C

Stiri IT&C
 Stiri

Oamenii ar putea fi eliminaţi de roboţi în doar 100 de ani, avertizează un cunoscut astrofizician (Inteligenta artificiala)

Oamenii ar putea dispărea de pe Terra, în cel mai negru scenariu, în mai puţin de 100 de ani din cauza roboţilor, avertizează Lordul Martin Rees, un astrofizician care ocupă funcţia de Astronomer Royal la curtea Reginei Elisabeta a II-a. El nu este singurul care a avertizat în legătură pericolul pe care îl reprezintă inteligenţa artificială şi roboţii. Elon Musk, Bill Gates şi Stephen Hawking au vorbit şi ei despre acesta. Fondatorul companiei Tesla a declarat că această tehnologie este mai periculoasă decât bombele nucleare. Citeşte şi: Harmony 2.0, păpuşa robot pentru sex înzestrată cu inteligenţă artificială, răspunde la o întrebare Lordul Rees crede că roboţii dezvoltaţi de oameni se vor revolta împotriva creatorilor lor. Acest scenariu nu ne este străin, deoarece l-am văzut în multe universuri SF, precum Terminator sau Battlestar Galactica. Potrivit cercetătorului, perioada ocupată de inteligenţa organică, căreia îi aparţin oamenii, va fi doar una scurtă, o mică licărire undeva pe calea dintre apariţia primelor semne de viaţă acum 4 miliarde de dolari şi miliardele de ani în care maşinile vor stăpâni planeta şi universul. Rees a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat The Conversation. Astrofizicianul a vorbit şi despre extratereştri. Dacă omenirea va supravieţui, abia peste câteva secole va deţine tehnologia necesară pentru a descoperi viaţa în univers. Lordul crede că formele de inteligenţă cu care omenirea va lua contact vor fi total diferite de cele pe care le cunoaştem. „Va fi un fel de entitate electronică”, a declarat el. Cu alte cuvinte, aceşti extratereştri vor fi, cel mai probabil, inteligenţa electronică în care au evoluat maşinile în altă parte a spaţiului. Mai există, totuşi, speranţă. Google a anunţat recent că lucrează la un sistem prin care să poată opri roboţii bazaţi pe inteligenţă artificială în cazul în care devin periculoşi sau încearcă să preia controlul.  (...) Cuvinte cheie: oameni, roboti, inteligentaSubiecte asemănătoare:» Nici măcar roboţii produşi în SUA nu-şi găsesc de lucru în America lui Trump» Harmony 2.0, păpuşa robot pentru sex înzestrată cu inteligenţă artificială, răspunde la o întrebare» Cât de mult valorează pentru tine pozele din smartphone?» Elon Musk a lansat o companie care îşi propune să conecteze creierele oamenilor la computere» Cum reacţionează oamenii când o femeie este lovită peste posterior pe stradăArticol original - Oamenii ar putea fi eliminaţi de roboţi în doar 100 de ani, avertizează un cunoscut astrofizician, de pe site-ul go4it.ro (Citeste articolul original)

Articol din 11 Apr 2017

Sursa stire: go4it.

STIRI SIMILARE

STIRI IT&C

Expert: Dacă există, civilizaţiile extraterestre avansate au depăşit deja faza biologică (Inteligenta artificiala)

STIRI IT&C

Expert: Dacă există, civilizaţiile extraterestre avansate au depăşit de foarte mult timp faza biologică (Inteligenta artificiala)

STIRI IT&C

Aceasta ar putea fi specia dominantă după ce oamenii vor dispărea (Stiinta)

STIRI IT&C

Cyborgii ar putea fi specia dominantă după ce oamenii vor dispărea (Stiinta)

STIRI IT&C

Miliardarul chinez Jack Ma crede că inteligenţa artificială ar putea cauza Al Treilea Război Mondial (Inteligenta artificiala)