Stiri IT&C

Stiri IT&C
 Stiri

Google lansează în România un hub dedicat învăţării la distanţă (Internet)

Google pune la dispoziţia profesorilor din România o platformă dedicată învăţării la distanţă, un hub de informaţii şi unelte menit să asiste activităţile şcolare pe durata perioadei de carantină împotriva COVID-19. Noul hub pune la dispoziţie resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor şi a realiza lecţii interesante şi plăcute. G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţii educaţionale esenţiale (crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email, etc.). G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituţiilor de învăţământ. Acestea se pot înscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education  vizitând site-ul www.clasaviitorului.ro. De asemenea, Google pune la dispoziţie şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor. Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizare spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a „întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri. Citeşte şi: Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, explicând că astfel de farse nu sunt deloc potrivite în contextul actualei pandemii Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei. Peste 200.000 profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum folosirea resurselor disponibile pentru educaţia la distanţă.   (...) Cuvinte cheie: GoogleSubiecte asemănătoare:» Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, explicând că astfel de farse nu sunt deloc potrivite în contextul actualei pandemii» Când se va lansa următoarea versiune Chrome, potrivit noului calendar stabilit de Google» Aplicaţia Google Podcasts a fost lansată pe iOS. Oferă o alternativă cross-platform la soluţia Apple» Un nou tip de malware Android se propagă folosind jocurile pentru copii din magazinul Google Play» Google I/O 2020 anulat complet. Nu se va mai ţine nici în format onlineArticol original - Google lansează în România un hub dedicat învăţării la distanţă , de pe site-ul go4it.ro (Citeste articolul original)

Articol din 30 Mar 2020

Sursa stire: go4it.

STIRI SIMILARE

STIRI IT&C

Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, explicând că astfel de farse nu sunt deloc potrivite în contextul actualei pandemii (Internet)

STIRI Actualitate

Google lansează un hub pentru învățărea la distanță în România

STIRI IT&C

YouTube anunţă că va şterge clipurile video care promovează teorii conspiraţioniste legând COVID-19 şi reţelele 5G (Internet)

STIRI IT&C

Sony Internet TV - primul televizor Google TV (Televizoare)

STIRI IT&C

Google împarte datele colectate despre utilizatori cu organizaţiile care luptă împotriva COVID-19 (Internet)