Stiri IT&C

Stiri IT&C
 Stiri

De acum, poţi folosi Google Search şi pentru a găsi informaţii în clipurile video (Internet)

Google Search poate afişa de acum rezultate cu trimitere directă la clipuri video, link-ul indicând momentul exact unde poate fi găsită informaţia relevantă. Astfel, Google acoperă toate modalităţile de acces la informaţie: formă scrisă, imagini, înregistrări audio şi clipuri video. Clipurile video erau până acum indexate doar pe baza titlului şi descrierii în formă text lăsată de autor, conţinutul fiind complet ignorat de algoritmii motorului de căutare. Însă Google a găsit o modalitate de a organiza clipurile video în listele Google Search ţinând cont şi de conţinutul acestora, prezentând apoi informaţia într-un mod relevant pentru utilizatori. Spre exemplu, la căutarea de informaţii despre un eveniment important produs în timpul unei competiţii sportive, Google Search va putea indica clipul şi momentul exact din înregistrarea video. Tehnologia funcţionează cel mai bine pentru clipuri lungi, cum ar fi prezentări video cu instrucţiuni în mai mulţi paşi care pot fi separaţi pe capitole, filme şi documentare cu acţiune clar structurată, discursuri din care vrem să urmărim cuvântarea unei anume persoane. Capitolele din clipurile YouTube sunt preluate în listele Google Search pe baza timestamp-urilor lăsate de autori, care sunt motivaţi astfel să includă cât mai multe informaţii pentru a-şi spori cifrele de afişări cu ajutorul motorului de căutare Google. Noile link-uri către momente cheie din clipuri video vor apărea mai întâi pentru versiunea în limba engleză a motorului Google Search şi doar pentru clipuri YouTube care au fost structurate pe capitole de autor. Citeşte şi: Google va permite iniţierea de căutări şi folosind capturi de ecran, analizând conţinutul cu ajutorul tehnologiilor AI Citeşte şi: Google pregăteşte Play Pass pentru Android, cu acces la aplicaţii premium în schimbul unui abonament lunar Citeşte şi: Google elimină patru funcţii din browserul Chrome, apreciate de utilizatorii care folosesc multe tab-uri de navigare   (...) Cuvinte cheie: GoogleSubiecte asemănătoare:» Seria Pixel 4 are o dată de lansare. Google confirmă încă un zvon cu ocazia anunţului» Huawei Mate 30 Pro şi modelele sale derivate nu vor fi lansate în Europa. Motivul pare să fie lipsa aplicaţiilor Google» iPhone 11 Pro Max : modul foto nocturn comparat cu Huawei P30 Pro şi Pixel 3 XL. Care telefon este cel mai performant» Google va permite iniţierea de căutări şi folosind capturi de ecran, analizând conţinutul cu ajutorul tehnologiilor AI» Cadavrul unui bărbat dat dispărut în 1997, descoperit cu ajutorul Google MapsArticol original - De acum, poţi folosi Google Search şi pentru a găsi informaţii în clipurile video, de pe site-ul go4it.ro (Citeste articolul original)

Articol din 18 Sep 2019

Sursa stire: go4it.

STIRI SIMILARE

STIRI IT&C

Google Maps primeşte mod de utilizare Incognito, folositor pentru călătorii despre care nu vrei să afle nimeni (Aplicatii)

STIRI IT&C

Google va permite iniţierea de căutări şi folosind capturi de ecran, analizând conţinutul cu ajutorul tehnologiilor AI (Aplicatii)

STIRI IT&C

Google te lasă să-ţi descarci clipurile de pe YouTube (Internet)

STIRI IT&C

Google te lasă să-ţi descarci clipurile de pe YouTube (Internet)

STIRI IT&C

Seria Pixel 4 are o dată de lansare. Google confirmă încă un zvon cu ocazia anunţului (Telefoane mobile)