Stiri IT&C

Stiri IT&C
 Stiri

Culegătorii de mere din Washington vor fi înlocuiţi în curând de roboţi (Business)

Pentru a culege merele din vastele livezi din statul Washington sunt necesari în fiecare an zeci de mii de lucrători, iar mulţi dintre aceştia sunt imigranţi ilegali. În condiţiile în care guvernul Trump are politici stricte anti-imigraţie, fermierii se tem că vor rămâne cu fructele neculese.   În ajutorul agricultorilor au sărit două companii care produc roboţi, FFRobotics şi Abundant Robotics. Acestea concurează pentru a lansa pe piaţă în următorii ani roboţi autonomi capabili să culeagă merele, dar şi alte fructe. „Culegătorii oameni sunt tot mai rari”, a declarat Gad Kober, co-fondatorul companiei israeliene FFRobotics. „Tinerii nu doresc să lucreze în ferme, iar culegătorii mai bătrâni au început să se retragă din activitate”, a adăugat el. Citeşte şi: Samsung raportează cel mai profitabil început de an din istoria companiei, chiar dacă vânzările smartphone sunt în declin Roboţii culeg roadele pământului în multe alte sectoare agricole, dar nu există deocamdată maşini capabile să culeagă eficient fructe sau legume la care păstrarea aspectului produselor este importantă pentru a se vinde.     Industria agricolă din statul Washington are venituri anuale de 7,5 miliarde de dolari, iar de câţiva ani se confruntă cu o criză a forţei de muncă.   Roboţii sunt necesari, potrivit unor fermieri, şi pentru a reduce costurile. Un culegător experimentat de mere poate câştiga 200 de dolari pe zi. Un robot poate lucra 24 de ore, timp de şapte zile pe săptămână, la costuri mult mai mici.    Prototipuri de astfel de roboţi, culegători de fructe, există deja, dar aceştia nu sunt, deocamdată, mai eficienţi decât oamenii.  (...) Cuvinte cheie: mere, washington, roboti, fermieriSubiecte asemănătoare:» Cât de periculoasă este Inteligenţa Artificială? De ce Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk se tem de tehnologia în care marile companii investesc masiv» Oamenii ar putea fi eliminaţi de roboţi în doar 100 de ani, avertizează un cunoscut astrofizician» Nici măcar roboţii produşi în SUA nu-şi găsesc de lucru în America lui Trump» Experţi: Actorii de filme pentru adulţi vor fi înlocuiţi de persoane virtuale» Cel mai vechi robot umanoid din lume va fi expus la Muzeul Ştiinţelor din LondraArticol original - Culegătorii de mere din Washington vor fi înlocuiţi în curând de roboţi, de pe site-ul go4it.ro (Citeste articolul original)

Articol din 1 Mai 2017

Sursa stire: go4it.

STIRI SIMILARE

STIRI IT&C

Industria de construcţii globală are nevoie disperată de roboţi. Există un deficit masiv de forţă de muncă, iar productivitatea nu a crescut de zeci de ani (Business)

STIRI IT&C

Nici măcar roboţii produşi în SUA nu-şi găsesc de lucru în America lui Trump (Business)

STIRI IT&C

Oamenii ar putea fi eliminaţi de roboţi în doar 100 de ani, avertizează un cunoscut astrofizician (Inteligenta artificiala)

STIRI IT&C

Nu oboseşte şi nu mănâncă. Robotul care culege conopidă în Marea Britanie, dezvoltat cu fonduri europene (Curiozitati)

STIRI Economie

Cum vad oamenii de afaceri din Romania ideea de a inlocui o parte dintre angajati cu roboti