Stiri IT&C

Stiri IT&C
 Stiri

Avertisment din partea cercetătorilor: rezervele de materii prime esenţiale pentru industria smartphone, periclitate de lipsa reciclării (Internet)

Potrivit unui studiu publicat de Society of Chemistry (RSC), rezervele globale de metale rare necesare pentru construcţia de telefoane mobile şi alte echipamente de înaltă tehnologie ar putea fi epuizate în viitorul nu prea îndepărtat, dacă dispozitivele scoase din uz nu sunt colectate şi reciclate în proporţie cât mai mare. Probleme deosebite ar putea pune rezervele de Indiu, Yttriu şi Tantalum. Esenţiale pentru producţia de microprocesoare, aceste materii prime ar putea fi epuizate în totalitate în mai puţin de 100 de ani dacă rezervele rămase nu sunt conservate prin reciclarea dispozitivelor învechite. Potrivit statisticilor obţinute pe teritoriul Marii Britanii, doar 18% dintre persoanele care deţin unul sau mai multe gadgeturi rămase neutilizate plănuiesc să le trimită la reciclat, iar 14% intenţionează să le revândă. Printre explicaţiile găsite pentru refuzul de a renunţa la dispozitivele învechite se numără teama că datele personale rămase în memoria acestora vor ajunge la persoane străine, dar şi lipsa unei strategii pentru colectare. Unii producători de echipamente şi magazine oferă deja scheme pentru recompensarea clienţilor care aduc un dispozitiv vechi la reciclat, luând forma unor reduceri din preţul produsul lui nou achiziţionat. Însă per total, numărul dispozitivelor astfel reciclate este insignifiant, comparat vânzărilor zilnice realizate de un magazin obişnuit. Citeşte şi: Un avion din Rusia a aterizat de urgenţă după ce a pierdut cantităţi mari de aur, diamante şi platină Deşi este costisitor de pus în practică, reciclarea telefoanelor vechi are beneficii importante şi pentru mediul înconjurător, dispozitivele rămase nereciclate conţinând numeroase materiale toxice, precum arseniu.   (...) Cuvinte cheie: reciclareSubiecte asemănătoare:» Japonia anunţă că va folosi doar medalii obţinute din gadgeturi reciclate pentru Jocurile Olimpice din 2020» Apple promite că toate produsele sale vor fi realizate din materiale reciclate, deşi în acest moment nu ştie cum va face asta» Pantofi de damă realizaţi din PET-uri recuperate din mare» A fost lansată aplicaţia DEEECollect, care ajută la colectarea deşeurilor electrice din România» Un startup produce încălţăminte din PET-uri reciclateArticol original - Avertisment din partea cercetătorilor: rezervele de materii prime esenţiale pentru industria smartphone, periclitate de lipsa reciclării, de pe site-ul go4it.ro (Citeste articolul original)

Articol din 21 Aug 2019

Sursa stire: go4it.

STIRI SIMILARE

STIRI IT&C

Japonia anunţă că va folosi doar medalii obţinute din gadgeturi reciclate pentru Jocurile Olimpice din 2020 (Internet)

STIRI IT&C

Gază a Jocurilor Olimpice de Vară din anul 2020, Japonia anunţă că va folosi doar medalii obţinute din gadgeturi reciclate (Internet)

STIRI IT&C

Apple promite că toate produsele sale vor fi realizate din materiale reciclate, deşi în acest moment nu ştie cum va face asta (Business)

STIRI IT&C

Pantofi de damă realizaţi din PET-uri recuperate din mare (Video)

STIRI IT&C

Pantofi de damă realizaţi din PET-uri recuperate din mare (Video)