Stiri Actualitate

Stiri Actualitate

REPORTAJ Realitatea din datele oficiale: Fermierii romni lucrează pămntul cu rable / Minister: Agricultura are un nivel insuficient de dotare, cu utilaje uzate fizic și moral (II)

După privatizarea fabricii Semănătoarea, producția de combine a încetat în 2009 . Astăzi, fermierii care doresc să cumpere o combină, au câteva mărci internaționale la dispoziție, prețurile fiind cuprinse între 120.000 și 350.000 de euro. Chiar și la aproape 10 ani de la închiderea fabricii, utilajele încă se mai găsesc de vânzare, la mâna a doua, pe OLX. Prețul pornește de la 2.000 de euro și ajunge până la 8.000 de euro. Proprietarii spun că încă funcționează foarte bine, chiar și după atâția ani. Dincolo de imaginea nostalgică, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Agriculturii, parcul de combine și tractoare este unul învechit, deoarece fermierii nu își permit să cumpere utilaje noi, prețurile fiind ridicate. Un producător român de combine ar fi putut balansa situația. (Citeste articolul original)

Articol din 23 Ian 2019

Sursa stire: HotNews.

STIRI SIMILARE

STIRI Economie

Fermierii încep să cumpere combine de peste 400.000 euro pentru a recolta de pe suprafeţe de peste 1.000 de hectare

STIRI Actualitate

Fermierii vor fi scutiti de impozitul pentru tractoare, utilaje si mijloace de transport agricole

STIRI Actualitate

Fermierii mureşeni vor protesta astăzi în faţa Ministerului Agriculturii

STIRI Economie

Investiţi în România! Mircea Andreev, APAN: Fermierii investesc în irigaţii şi ne aşteptăm la vânzări stabile de utilaje. Vom investi în extinderea diviziei de agro şi cea de maşini second hand. „Tractoare vindem circa 200 anual, iar ţinta este să ajunge

STIRI Actualitate

Agricultorii şi fermierii din Vrancea, la un pas de faliment